Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Slovensko

Dvaja Slováci kradli v Chorvátsku, vypátrali ich tamojší policajti

Putá, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Jeden z podozrivých Slovákov predložil na mieste policajtom svoj občiansky preukaz. Druhý tvrdil, že preukaz stratil a policajtom uviedol falošné údaje.

Bratislava 18. júla (TASR) - Dvaja Slováci kradli v Chorvátsku. V apartmáne v oblasti Senj ich vypátrali chorvátski policajti. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.

"Slovenských policajtov v Chorvátsku kontaktovali chorvátski kolegovia v Crikvenici s tým, že potrebujú ich súčinnosť pri riešení a dokumentácii pokračovacieho trestného činu krádeže. Zo série vykrádačiek totiž boli podozriví dvaja Slováci," priblížila polícia.

Jeden z podozrivých Slovákov predložil na mieste policajtom svoj občiansky preukaz. Druhý tvrdil, že preukaz stratil a policajtom uviedol falošné údaje. "V spolupráci s príslušníkmi Policajného zboru sa však kolegom v Chorvátsku rýchlo podarilo zistiť jeho identitu, ako aj skutočnosť, že naňho bol vydaný európsky zatykač," skonštatovala polícia.

Na žiadosť chorvátskych policajtov tlmočili policajti zo SR komunikáciu medzi nimi a podozrivými počas celej dokumentácie prípadu na mieste, v apartmáne a taktiež pri zaisťovaní ukradnutých vecí. Tie našli zabalené v aute, ktoré používali podozriví.

Následne oboch podozrivých a svedkyňu previezli na policajnú stanicu v Crikvenici, kde slovenskí policajti tlmočili výpoveď svedkyne. "Dva zo zaistených odcudzených notebookov boli za súčinnosti kolegov vrátené ich slovenskému majiteľovi, ktorý sa dostavil osobne na miestnu políciu," uviedla polícia.