Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Slovensko

Polícia obmedzila na slobode dvoch záchranárov,ktorí prišli pred NR SR

Na snímke budova Národnej rady (NR) SR 3. marca 2021 v Bratislave, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Opakované výzvy policajtov podľa hovorcu nerešpektovali. Keďže na mieste odmietli zaplatiť blokovú pokutu, nahlásia ich príslušnému Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Polícia obmedzila na osobnej slobode dve osoby, ktoré v utorok protestovali pred Národnou radou (NR) SR. Ako pre TASR uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff, dôvodom boli podozrenia zo spáchania trestného činu. Polícia ich následne eskortovala na príslušné policajné oddelenie. Pred parlamentom sa zišli záchranári, ktorí upozorňovali na neriešenie ich platov.

"Bratislavskí policajti pri dohľade na verejný poriadok v priebehu dnešného popoludnia zaznamenali zvýšený počet ľudí pred priestorom NR SR," priblížil s tým, že tieto osoby boli opakovane vyzývané policajnými hliadkami, aby sa z dôvodu vyhláseného núdzového stavu na území Slovenska nezhromažďovali.

Opakované výzvy policajtov podľa hovorcu nerešpektovali. Keďže na mieste odmietli zaplatiť blokovú pokutu, nahlásia ich príslušnému Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) v tejto súvislosti uviedol, že nariadenia platia pre všetkých, aj pre zdravotníkov. "Platí zákaz zhromažďovania nad šesť osôb, k porušeniu tohto došlo, neuposlúchli výzvu, preto boli predvedení."

Záchranári upozorňujú na neriešenie svojho postavenia i postavenia zdravotníkov zo strany vlády i poslancov NR SR. Pripomenuli sľuby o zvyšovaní miezd v zdravotníctve.