Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Slovensko

Agresívne sa dobíjal k partnerke: Muž následne napadol policajta

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Policajtovi mal obvinený podľa slov hovorcu spôsobiť ťažké zranenie v oblasti tváre. Vyžiadal si chirurgický zákrok v nemocnici.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 7. októbra (TASR) - Polícia obvinila 29-ročného Ukrajinca Hryhoriiho R. zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Pri zásahu mal udrieť policajta a spôsobiť mu ťažké zranenie. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že muž je umiestnený v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval aj podnet k jeho väzobnému stíhaniu.

"Hliadka bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky bola na základe oznámenia vyslaná v sobotu (5. 10.) krátko po 19.15 h do jedného z obytných domov na Korytnickej ulici, kde sa mal do bytu k partnerke dobíjať agresívny muž. (...) Policajti voči nemu použili zákonné výzvy, aby upustil od svojho konania, muž na výzvy reagoval a v konaní nepokračoval. Následne nadviazali so ženou komunikáciu, počas ktorej agresívny muž prudko udrel lakťom a následne päsťou do oblasti tváre člena hliadky," priblížil.

Policajtovi mal obvinený podľa slov hovorcu spôsobiť ťažké zranenie v oblasti tváre. Vyžiadal si chirurgický zákrok v nemocnici. Policajti po útoku použili voči mužovi donucovanie prostriedky a obmedzili ho na osobnej slobode. "Bol eskortovaný na príslušné policajné oddelenie, kde po vykonaní potrebných úkonov vzniesol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II obvinenie zo zločinu útoku na verejného činiteľa," dodal Szeiff.