Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Slovensko

NADROGOVANÍ VODIČI: Polícia ich od mája odhalila na cestách vyše 300

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Polícia apeluje na všetkých vodičov, aby sa zdržali požívania omamných a psychotropných látok pred jazdou a počas jazdy, aby predišli tragédiám na cestách.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Polícia odhalila od mája do polovice augusta vyše 300 vodičov pod vplyvom omamných a psychotropných látok. Celkovo v tomto období v rámci kontrol vykonala takmer tisíc orientačných testov na detekciu zakázaných látok. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

"V období od mája do polovice augusta tohto roka bolo v rámci všetkých krajských riaditeľstiev Policajného zboru na Slovensku vykonaných takmer tisíc orientačných testov na detekciu zakázaných látok. (...) Z celkového počtu testov bolo vyše tristo pozitívnych, čo predstavuje približne tretinu všetkých vykonaných testov. Tento prehľad nám poskytuje jasný obraz o rozsiahlosti problému a potvrdzuje potrebu pokračovať v týchto kontrolách," uviedol Hájek.

Polícia apeluje na všetkých vodičov, aby sa zdržali požívania omamných a psychotropných látok pred jazdou a počas jazdy, aby predišli tragédiám na cestách. "Jazda pod vplyvom alkoholu a drog nie je len nezodpovedná, ale môže stáť životy. Bezpečnosť na cestách je našou prioritou a každý jeden vodič môže prispieť k tomu, aby naše cesty boli bezpečné pre všetkých," poznamenal viceprezident Policajného zboru pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič.