Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Slovensko

Polícia od začiatku roka eviduje 4979 dopravných nehôd

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk/Adriána Pagáčová

Tento týždeň bude akcia zameraná predovšetkým na odhalenie vodičov pod vplyvom alkoholu a omamných látok.

Bratislava 18. júna (TASR) - Od začiatku roka eviduje polícia 4979 dopravných nehôd, pri ktorých sa ťažko zranilo 326 osôb. O život prišlo 112 ľudí, medzi ktorými bolo i 12 motocyklistov, 26 chodcov a jeden cyklista. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Román Hájek s tým, že polícia sa opäť zapojila do dopravno-preventívnej akcie realizovanej organizáciou Roadpol.

Tento týždeň bude akcia zameraná predovšetkým na odhalenie vodičov pod vplyvom alkoholu a omamných látok. "Polícia neustále upozorňuje a pripomína aj teraz, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade na cesty nepatria. Jazda v opitosti nad jedno promile je trestný čin, za ktorý hrozí až ročné väzenie," uviedol Hájek. Deklaroval, že takéto prípady budú policajti riešiť nekompromisne a ak zistia aj iné priestupky, budú ich tiež hneď riešiť.

"Taktiež každé krajské riaditeľstvo Policajného zboru plánuje dopravno-bezpečnostné akcie s ohľadom na miesta a časy, kedy najčastejšie dochádza k tragickým dopravným nehodám. Do konca júna trvajú opatrenia na zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky s cieľom znížiť počet dopravných nehôd s následkami na živote a zdraví," priblížil Hájek. Dodal, že viac policajtov bude v teréne aj na konci školského roka, aby zaistili bezpečnosť školákov. Preto sa budú policajti nachádzať najmä v okolí škôl a na cestách v ich blízkosti.

Policajti pripravujú aj ďalšie akcie, aby na cestách zomieralo čo najmenej ľudí. Zároveň vyzývajú všetkých účastníkov cestnej premávky na opatrnosť, predvídavosť a zodpovednosť.