Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Slovensko

Polícia spúšťa jesennú kampaň zameranú na nosenie reflexných prvkov

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Existuje mnoho druhov bezpečnostných prvkov s viditeľnými farbami vrátane oblečenia, náramkov či opaskov alebo popruhov.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Polícia spúšťa jesennú kampaň zameranú na nosenie reflexných prvkov a viditeľnosť na cestách. Upozorňuje, že najzraniteľnejšou skupinou účastníkov cestnej premávky sú chodci. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Martina Sláviková.

"Počas jesenného obdobia bude Policajný zbor apelovať na nosenie reflexných prvkov aj prostredníctvom zaujímavých videí a bannerov, ktorých posolstvom bude stále to isté: použitie a správne umiestnenie reflexných prvkov zachraňuje životy," uviedla Sláviková.

Ako poukázala, existuje mnoho druhov bezpečnostných prvkov s viditeľnými farbami vrátane oblečenia, náramkov či opaskov alebo popruhov. Upozornila, že práve nosením viditeľných prvkov je možné predchádzať dopravným nehodám. "Reflexné prvky zvyšujú vašu viditeľnosť pre ostatných účastníkov cestnej premávky, čo znamená, že vás vodiči ľahšie zbadajú v zle viditeľných podmienkach," zdôraznila Sláviková.