Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Slovensko

Polícia ukončila vyšetrovanie prípadu kamióna zadržaného v Turecku

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Koncom roka 2010 kamión naložený látkou na výrobu heroínu smeroval ako kontrolovaná dodávka zo Slovenska do Turecka.

Bratislava 18. júna (TASR) - Polícia ukončila vyšetrovanie obchodovania s anhydridom kyseliny octovej, ktorý sa používa pri výrobe heroínu. Prípad sa do médií dostal po tom, ako kamionista, ktorý podozrivý náklad prepravoval, strávil v tureckom väzení niekoľko dní.

Podrobnosti o prípade by mala prokuratúra predstaviť v utorok (19.6.) na tlačovej konferencii. Informovať bude riaditeľ Osobitného odboru Generálnej prokuratúry SR Peter Šufliarky a prezident Policajného zboru Tibor Gašpar. Prípad by mal smerovať na súd, polícia v tejto súvislosti stíhala niekoľko ľudí.

Koncom roka 2010 kamión naložený látkou na výrobu heroínu smeroval ako kontrolovaná dodávka zo Slovenska do Turecka. Slovenská polícia požiadala o pomoc sedem krajín, ktoré boli o celej akcii informované. Turecká polícia mala podľa dohody dosledovať transport tak, aby bolo možné identifikovať objednávateľov a výrobcov drog.

Policajná akcia stroskotala po tom, ako sledovaný kamión zadržala spolu s vodičom turecká polícia. Prokuratúra, bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak a exminister vnútra Daniel Lipšic tvrdili, že slovenská polícia postupovala v súlade s predpismi a dohodu porušila turecká strana. Zatknutý vodič strávil vianočné dni v cele a dostal aj ročný zákaz vstupu do Turecka. Slovenské ministerstvo vnútra ho neskôr odškodnilo 25.000 eurami.