Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Slovensko

Poradcom prezidenta pre právne otázky by sa mal stať M. Slašťan

Na snímke členovia čestnej stráže prezidenta SR počas príchodu na slávnostnú schôdzu Národnej rady SR pri príležitosti zloženia sľubu prezidenta SR Petra Pellegriniho v priestoroch budovy Slovenskej filharmónie 15. júna 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podotkol, že bol a bude sociálnym demokratom, ktorý má blízko k ľuďom či práci. Tvrdí, že dokáže zachovať objektivitu pri svojich rozhodnutiach.

Bratislava 15. júna (TASR) - Poradcom prezidenta Petra Pellegriniho pre medzinárodné právo, právne a ústavnoprávne otázky by sa mal stať profesor Miroslav Slašťan z bratislavskej Univerzity Komenského. Pellegrini to potvrdil v rozhovore pre RTVS. Ďalšie mená chce postupne predstaviť až po dohode s ľuďmi.



"Je to osoba, ktorá možno nie je taká mediálne známa, ale je to profesor v primeranom veku s primeranými skúsenosťami a cením si na ňom, že sa viac venuje odbornej práci ako svojej vlastnej prezentácii v médiách. Myslím si, že môže byť veľmi dobrou posilou," priblížil Pellegrini.

Podotkol, že bol a bude sociálnym demokratom, ktorý má blízko k ľuďom či práci. Tvrdí, že dokáže zachovať objektivitu pri svojich rozhodnutiach. "Budem sa snažiť byť maximálne spravodlivý tak, aby ľudia naozaj videli, že nenadŕžam ani jednej, ani druhej strane a vždy iba fakty, zákony a ústava budú tie rozhodujúce veci, na základe ktorých sa budem snažiť rozhodovať," skonštatovala hlava štátu.

Zároveň bude žiadať, aby sa pri zásadných otázkach spojila koalícia s opozíciou. Taktiež, aby sa vrátili ku konsenzu pri zahraničnej politike a všeobecnej zhode pri pohľade na energetickú politiku či ochranu životného prostredia.