Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 22. september 2024Meniny má Móric
< sekcia Slovensko

MISIA SKONČENÁ: Poškodený most v Kremničke zbúrali,odvážajú zvyšnú suť

Na snímke búranie mosta v havarijnom stave v Kremničke v Banskej Bystrici 21. septembra 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý uzavreli pre havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 pod ním, je zbúraný.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Banská Bystrica 22. septembra (TASR) - Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý uzavreli pre havarijný stav, a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 pod ním je zbúraný. V súčasnosti odvážajú zvyšnú suť. TASR o tom v nedeľu predpoludním informovala hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková.

Dodala, že v sobotu (21. 9.) v nočných hodinách sa podarilo odstrániť aj krajnú časť mosta a druhý pilier mostnej konštrukcie. "Zatiaľ čo pracujú na odvezení zvyšnej sute, postupne začínajú aj s čistením vozovky," spomenula s tým, že Národná diaľničná spoločnosť následne osadí zvodidlá a ďalšie bezpečnostné prvky.

Demolovať most začali v sobotu (21. 9.) v skorých ranných hodinách. O búracie práce v celkovej sume 231.000 eur s DPH sa starala spoločnosť Metrostav Slovakia.

Banskobystrická krajská polícia v nedeľu popoludní na sociálnej sieti poznamenala, že cesta I/69, stará cesta, je v súčasnosti v smere od Zvolena na Banskú Bystricu prejazdná. Obmedzenia na rýchlostnej ceste R1 však platia aj naďalej a táto cesta je stále pre motoristov uzavretá.