Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Poslanci sa zídu v utorok, čaká ich ešte viacero neprerokovaných bodov

Na snímke plénum počas schôdze NR SR v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podľa schválenej zmeny programu by mali v utorok popoludní rokovať o novele zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 5. mája (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR sa vrátia do lavíc opäť v utorok (7. 5.) o 9.00 h. Počas dňa by mali rozhodnúť o viacerých prerokovaných bodoch programu, keďže v piatok (3. 5.) nehlasovali.

Podľa schválenej zmeny programu by mali v utorok popoludní rokovať o novele zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorá je aktuálne v druhom čítaní a ktorej sa parlament venuje v skrátenom legislatívnom konaní. Po prerokovaní bodu by sa mali venovať ďalším dvom návrhom z dielne rezortu zdravotníctva.

Okrem toho by mali zákonodarcovia na aktuálnej schôdzi prerokovať v druhom čítaní aj novelu zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorá má riešiť problematiku medveďov. Parlament sa návrhu rovnako venuje v zrýchlenom režime.

Medzi zvyšnými neprerokovanými bodmi je aj viacero poslaneckých návrhov zákonov, ale napríklad aj správy o činnosti verejného ochrancu práv, komisára pre deti či komisára pre osoby so zdravotným postihnutím za minulý rok.