Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Slovensko

Poslanci Smeru podali trestné oznámenie na Naďa, ten obvinenia odmieta

Na snímke Jaroslav Naď. Foto: TASR - Jakub Kotian

Poslanci Smeru-SD svoje podozrenia opierajú o video konkurzného právnika Zoroslava K.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 26. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR za Smer-SD podali na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie na bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa. Podozrievajú ho z prijatia úplatku 3,5 milióna eur pri poisťovaní štátneho majetku na rezorte obrany. Na tlačovej konferencii o tom vo štvrtok informovali poslanci Tibor Gašpar a Richard Glück (obaja Smer-SD). Naď na sociálnej sieti obvinenia odmietol.

Poslanci Smeru-SD svoje podozrenia opierajú o video konkurzného právnika Zoroslava K. "Počuli sme v nedávnych týždňoch, dňoch, príbeh o tom, že na ministerstve obrany došlo k poisťovaniu štátneho majetku a že na tomto poisťovaní sa zrejme nabalil pán Jaroslav Naď," uviedol podpredseda parlamentu Gašpar.

Poslanec Glück vyhlásil, že podľa podozrení mohol Naď prijať úplatok od osoby označenej ako "inžinier Guláš". Odvolal sa na nahrávku, ktorú Zoroslav K. vo videu zverejnil. Z videa má vyplývať aj to, že informácie o úplatku má rezort vnútra už od novembra minulého roka. Gašpar vidí pri postupe orgánov činných v trestnom konaní v rôznych prípadoch dvojaký meter.

Naď na sociálnej sieti odmietol, že by úplatok prijal. "Chcem vyzdvihnúť jedinú pravdivú informáciu, ktorá tam zaznela, a to, že chodím do regiónov za ľuďmi, aj keď nie je pred voľbami," napísal v reakcii na tlačovú konferenciu poslancov Smeru-SD.

Prezídium Policajného zboru informovalo, že vníma štvrtkové vyjadrenia poslancov a preto ubezpečuje verejnosť, že polícia koná štandardne vo všetkých prípadoch podozrenia zo spáchania trestného činu a postupuje zákonným spôsobom. "Môžeme potvrdiť, že aj v tomto prípade polícia koná, avšak vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nemôžeme v tejto chvíli poskytovať žiadne čiastkové informácie," uviedlo. Polícia deklarovala, že tak, ako sa zaoberá každým trestným oznámením, bude sa zaoberať aj týmto. Orgány činné v trestnom konaní budú postupovať zákonným spôsobom a rozhodnú o ďalšom postupe.