Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Slovensko

Poslanci ukončili stredajšie rokovanie skôr, zasadnú výbory

Na snímke poslanci v rokovacej sále. Foto: TASR – Dano Veselský

V stredu večer majú zasadnúť výbory k balíku opatrení na ozdravenie verejných financií.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Stredajší rokovací deň aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR ukončili poslanci skôr, aby mohli zasadnúť parlamentné výbory. Oznámil to podpredseda NR SR Peter Žiga (Hlas-SD), ktorý je poverený vedením parlamentu.

V stredu večer majú zasadnúť výbory k balíku opatrení na ozdravenie verejných financií. Návrh opatrení zaradil parlament na aktuálnu schôdzu. Vláda navrhuje NR SR prerokovať balík v skrátenom legislatívnom konaní. Diskusiu o ňom začnú poslanci vo štvrtok (26. 9.) ráno. Balík sa skladá z dvoch legislatívnych návrhov.

Večer ešte zasadá aj ústavnoprávny výbor. Žiga od neho žiada stanovisko o tom, ako si vykladať jednotlivé ustanovenia rokovacieho poriadku. Žiga zároveň chce, aby sa následne poslanci dohodli, aké pravidlá budú platiť. Výbor zasadá v reakcii na dianie v parlamente, keď bola z rokovacej sály opakovane vykázaná Lucia Plaváková (PS) za nálepky na jej počítači, čo dvaja predsedajúci schôdze Andrej Danko (SNS) a Tibor Gašpar (Smer-SD) pokladajú za porušenie rokovacieho poriadku.