Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Slovensko

Poslanci v závere rokovania diskutovali o vzdelávaní sestier

Na snímke pohľad na poslancov v rokovacej sále 12. septembra 2024. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Bittó Cigániková chce novelou zefektívniť sústavné vzdelávanie sestier a pôrodných asistentiek tak, že bude organizované a hodnotené zamestnávateľom.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere stredajšieho rokovania venovali diskusii o vzdelávaní sestier. Poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS) v pléne predložila návrh novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve.

Bittó Cigániková chce novelou zefektívniť sústavné vzdelávanie sestier a pôrodných asistentiek tak, že bude organizované a hodnotené zamestnávateľom, "ktorý má najväčší záujem na vzdelávaní týchto zdravotných pracovníkov". Chce tiež zabezpečiť konkurencieschopnosť sestier a pôrodných asistentiek vo vzťahu k Českej republike.

Poslanci sa do lavíc vrátia opäť vo štvrtok ráno. Popoludní ich čaká tradičná hodina otázok. Venovať by sa mali aj správe o činnosti komisára pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2023. Na programe je vo štvrtok aj návrh Rastislava Krátkeho (Slovensko, Za ľudí, KÚ) na prijatie uznesenia k uzneseniu Európskeho parlamentu z 11. apríla o začlenení práva na umelé prerušenie tehotenstva do Charty základných práv Európskej únie.