Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

Poslanci začali rokovanie diskusiou o zmenách v obchodnom práve

Rokovanie NRSR. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vládny návrh novely zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s riadením kótovanej spoločnosti má za cieľ zlepšiť rodovú vyváženosť medzi riadiacimi pracovníkmi.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 23. októbra (TASR) - Poslanci začínajú druhý rokovací deň aktuálnej 22. schôdze Národnej rady (NR) SR diskusiou o dvoch návrhoch z dielne Ministerstva spravodlivosti (MS) SR. Obidva sa týkajú oblasti obchodného práva.

Vládny návrh novely zákona o niektorých opatreniach súvisiacich s riadením kótovanej spoločnosti má za cieľ zlepšiť rodovú vyváženosť medzi riadiacimi pracovníkmi týchto spoločností. Navrhovaná novela zákona o premenách obchodných spoločností a družstiev zase prináša posun vytvorenia elektronického insolvenčného registra z 15. novembra tohto roka na začiatok októbra budúceho roka, a to vzhľadom na stav jeho verejného obstarávania.

Najbližšie hlasovanie čaká zákonodarcov v stredu o 11.00 h. Rozhodovať budú okrem dnes prerokovaných bodoch aj o viacerých návrhoch z utorka (22.10.), keďže v prvý deň schôdze nehlasovali.