Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Slovensko

Pozostalí po hasičovi, ktorý zahynul v Tatrách, dostanú príspevok

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Pri likvidácii požiaru, ktorý vypukol 6. septembra v Ludrovskej doline v Nízkych Tatrách, prišiel o život veliteľ dobrovoľných hasičov z Ludrovej.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Pozostalí po dobrovoľnom hasičovi, ktorý v utorok (10. 9.) zahynul pri likvidácii požiaru v Ludrovskej doline v Nízkych Tatrách, dostanú finančný príspevok vo výške 50.000 eur. Vláda návrh z dielne Ministerstva vnútra (MV) SR schválila na svojom stredajšom rokovaní.

Finančné prostriedky uvoľní Ministerstvo financií SR z kapitoly Všeobecná pokladničná správa na účet MV SR. Následne budú prevedené na účet pozostalej rodiny. "Tieto prostriedky nebudú podliehať zúčtovaniu zo strany pozostalých a ich zúčtovanie a zdanenie vykoná MV SR v zmysle príslušných predpisov," dodal rezort vnútra.



Pri likvidácii požiaru, ktorý vypukol 6. septembra v Ludrovskej doline v Nízkych Tatrách, prišiel o život veliteľ dobrovoľných hasičov z Ludrovej. Zahynul pri páde z výšky počas presunu na miesto požiaroviska. Pri hasení požiaru zasahovali desiatky hasičov.