Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Slovensko

Reakcie slovenských predstaviteľov na útok v Štokholme

Na snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: TASR - Jakub Kotian

Zabíjanie nevinných v mene nenávisti by podľa šéfa parlamentu nemalo ostať nepotrestané.


Bratislava 7. apríla (TASR) - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko vyjadril úprimnú sústrasť príbuzným obetí a ich rodinám, všetkým pozostalým i obyvateľom Štokholmu. TASR o tom informovala hovorkyňa predsedu NR SR Eva Kliská.

"Usmrtenie nevinných ľudí v mene nenávisti či viery je odsúdeniahodné a nemalo by zostať nepotrestané," povedal Danko.


Premiér R. Fico vyjadril sústrasť predsedovi švédskej vlády

Predseda vlády SR Robert Fico poslal dnes sústrastný telegram premiérovi Švédskeho kráľovstva Stefanovi Löfvenovi v súvislosti s útokom v centre hlavného mesta Štokholm. TASR o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úrad vlády SR.

Premiér Fico v telegrame predsedovi švédskej vlády píše, že s obrovským zármutkom a znepokojením prijal tragickú správu o dnešnom teroristickom útoku v centre Štokholmu, pri ktorom zahynuli nevinní občania a mnoho ďalších bolo zranených.

"Dovoľte mi, prosím, v mene vlády Slovenskej republiky, ako aj vo svojom, vyjadriť úprimnú sústrasť všetkým príbuzným obetí. Moje myšlienky v tejto ťažkej chvíli smerujú k švédskemu ľudu. Slovenská republika odsudzuje tento ohavný čin a osobne vyjadrujem presvedčenie, že nás vzájomne dokáže ešte viac zomknúť v boji proti celosvetovému terorizmu. Vážený pán premiér, prijmite, prosím, vyjadrenie mojej hlbokej úcty," uvádza sa v telegrame.

Solidaritu so Švédmi vyjadril aj slovenský šéf diplomacie Miroslav Lajčák. Na Twitteri odkázal, že jeho srdce je so švédskymi priateľmi.


Pri dnešnom útoku narazil nákladný automobil do ľudí v centre Štokholmu. Podľa doterajších správ zahynuli najmenej traja ľudia a niekoľko ďalších utrpelo zranenia.