Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Predsedníčka Súdnej rady Kosová vyčíta svojmu predchodcovi pochybenia

Na snímke Marcela Kosová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V diskusii členovia Súdnej rady kritizovali napríklad aj preplácanie leteniek za súkromné lety do Luxemburgu, Košíc a naspäť.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Predsedníčka Súdnej rady SR Marcela Kosová vyčíta svojmu predchodcovi Jánovi Mazákovi viaceré pochybenia. Napríklad vytvorenie a expedovanie uznesení, ktoré neboli prijaté Súdnou radou, respektíve o nich nikdy nehlasovala alebo preplácanie leteniek za súkromné lety. Vyplýva to z jej správy, ktorú Súdna rada vzala na svojom štvrtkovom zasadnutí na vedomie.

"Ján Mazák v pozícii predsedu Súdnej rady v prípade, že niektoré z uznesení v personálnych otázkach nezískalo dostatočný počet hlasov členov Súdnej rady na zasadnutiach, vytvoril a expedoval 'negatívne' uznesenie. O takomto uznesení však Súdna rada nikdy nehlasovala a ani ho nikdy neschválila. Nešlo iba o konštatovanie, že Súdna rada nejaké uznesenie neprijala. Takto ním vytvorené uznesenia zasielal napríklad ministrovi spravodlivosti," uvádza stanovisko.

V diskusii členovia Súdnej rady kritizovali napríklad aj preplácanie leteniek za súkromné lety do Luxemburgu, Košíc a naspäť. "Za obdobie štyroch rokov vo funkcii predsedu Súdnej rady si vyúčtoval na refundáciu leteniek mimo pracovných ciest sumu 15.200,49 eura," informuje stanovisko.