Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Slovensko

Predsedom SK 8 ostáva J. Viskupič

Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Viskupič tvrdí, že samosprávne kraje majú za sebou úspešné obdobie. SK 8 podľa jeho slov zaujalo vo verejnom priestore dôležité postavenie.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Predsedom SK 8, združenia samosprávnych krajov, ostáva aj naďalej predseda Trnavského kraja Jozef Viskupič. Podpredsedami združenia sú predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský a predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ján Lunter. TASR o tom vo štvrtok informovali z Kancelárie SK 8.

Viskupič tvrdí, že samosprávne kraje majú za sebou úspešné obdobie. SK 8 podľa jeho slov zaujalo vo verejnom priestore dôležité postavenie. "Stali sme sa rešpektovaným a relevantným partnerom pre vládu aj parlament. Združenie má fungujúce pracovné sekcie, aj vďaka ktorým sme dobre pripravení čeliť výzvam v podobe dokončenia reformy verejnej správy," komentoval.

Doplnil, že v období pandémie nového koronavírusu samosprávy preukázali svoju životaschopnosť a opodstatnenosť. Ambíciou je podľa jeho slov presadiť lepšie ukotvenie regionálnej samosprávy. "De facto si pýtame viac práce a lepší spôsob financovania kompetencií," dodal Viskupič.

Ďalšia voľba vedenia by sa mala konať v roku 2022.