Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Slovensko

Predsedom strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti sa stal R.Huliak

Na archívnej snímke Rudolf Huliak. Foto: TASR Pavol Zachar

Podpredsedom sa stal Pavel Zacharovský a novým tajomníkom Dušan Stríž.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. júla (TASR) - Predsedom mimoparlamentnej strany Národná koalícia/Nezávislí kandidáti sa stal opätovne Rudolf Huliak, ktorý je poslancom Národnej rady (NR) SR v poslaneckom klube SNS. Strana o tom rozhodla na republikovom sneme, ktorý sa konal v pondelok (1. 7.). TASR o tom informoval tajomník strany Dušan Stríž.

Podpredsedom sa stal Pavel Zacharovský a novým tajomníkom Dušan Stríž. Delegáti snemu zvolili aj nové predsedníctvo strany. Jeho členmi sa stali aj ďalší poslanci NR SR Ivan Ševčík a Pavel Ľupták (obaja SNS). Okrem nich sú súčasťou predsedníctva tiež Ivan Sitár, Ivan Majling, Jaroslav Magura, Ján Vodrážka, Pavol Hurčala, Zuzana Butalová, Alexandra Vlčková a Katarína Tomaňová.

Národná koalícia/Nezávislí kandidáti chce prispieť k ochrane národných záujmov a suverenity SR. Hovorí o snahe zjednotiť národné sily "proti vonkajším vplyvom", ktoré ohrozujú suverenitu Slovenska. "K tomuto kroku sme sa rozhodli z dôvodu zvyšujúceho sa nebezpečenstva narastajúceho vplyvu Západu prostredníctvom mimovládnych organizácií do suverénnej politiky nášho štátu. Veríme v silu spojenia ako jedinej možnej cesty, ako zastaviť túto nebezpečnú situáciu, ktorá ohrozuje našu suverenitu, priemysel, potravinovú sebestačnosť a poľnohospodárstvo," uviedol Stríž. Strana sa chce tiež venovať oblasti ochrany vody, pôdy či lesov.