Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 3. október 2024Meniny má Stela
< sekcia Slovensko

Premiér avizuje finančnú pomoc pre samosprávy

Na snímke zľava minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD), predseda Hlas-SD a minister vnútra SR Matúš Šutaj-Eštok, predseda Smer-SD a premiér SR Robert Fico, predseda SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko a podpredseda parlamentu dočasne poverený jeho vedením Peter Žiga (Hlas-SD) počas spoločnej tlačovej konferencie v Bratislave vo štvrtok 3. októbra 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Predseda vlády si myslí, že sa musia rešpektovať hlasy prichádzajúce z prostredia samospráv.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. októbra (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) avizuje finančnú pomoc pre samosprávy. K téme bude chcieť zvolať stretnutie predsedov koaličných strán a vedenia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Informoval o tom na štvrtkovej tlačovej konferencii.

"My máme pripravený dokopy nejaký objem peňazí, ale nebudem teraz hovoriť nič, pokiaľ nebudeme všetci pri tom. Chceme to oznámiť spoločne, pretože niečo je pripravené pre ZMOS, niečo je pripravené pre vyššie územné celky. Asi to nebude toľko, koľko očakáva samotný ZMOS, ale ja považujem primátorov, starostov, ako aj županov za ľudí, ktorí robia s reálnymi peniazmi, a vedia, čo je a čo nie je možné," poznamenal.

Predseda vlády si myslí, že sa musia rešpektovať hlasy prichádzajúce z prostredia samospráv. "Máme, pochopiteľne z predovšetkým malých obcí, informácie, že tieto obce vzhľadom na malý rozpočet niekedy už nie sú schopné plniť základné úlohy, ktoré sa od samosprávy očakávajú," skonštatoval. Fico avizoval, že chcú riešiť aj ceny energií.