Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Slovensko

Premiér podáva prezidentovi návrh na vymenovanie K. Šaška za ministra

Na archívnej snímke Kamil Šaško (Hlas-SD). Foto: TASR Jakub Kotian

Vláda odvolala Kamila Šaška z postu štátneho tajomníka MH SR.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 9. októbra (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) po konzultáciách s predsedom Hlasu-SD Matúšom Šutajom Eštokom podáva prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu návrh na vymenovanie Kamila Šaška za člena vlády s poverením riadiť rezort zdravotníctva. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

O návrhu Šaška na post ministra zdravotníctva informoval v stredu Šutaj Eštok. Šaško pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve hospodárstva, vláda ho z tejto pozície v stredu odvolala. Šéf Hlasu-SD poukázal na ekonomické a manažérske vzdelanie Šaška. Do funkcie podľa Šutaja Eštoka prinesie kombináciu strategického myslenia a praktických zručností.

Odchádzajúca ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) doručila svoju demisiu prezidentovi v utorok (8. 10.). Hlava štátu ju ešte neprijala. Avizovala, že tak urobí v momente, keď od predsedu vlády dostane návrh na jej nástupcu.



Vláda odvolala Kamila Šaška z postu štátneho tajomníka MH SR


Vláda odvolala Kamila Šaška z postu štátneho tajomníka Ministerstva hospodárstva (MH) SR. Vyplýva to z návrhu, ktorý v stredu schválila vláda.

Meno nového štátneho tajomníka zatiaľ nie je známe.