Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Slovensko

Premiér poprel, že by si vyžiadal správu od SIS o atentáte

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas tlačovej konferenci. Foto: TASR - Ján Krošlák

Je to celé nezmysel, uviedol v stredu na tlačovej konferencii.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 16. októbra (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) si nevyžiadal správu od Slovenskej informačnej služby (SIS) o atentáte na jeho osobu. "Je to celé nezmysel," uviedol v stredu na tlačovej konferencii.

"Ak si niekto niečo vyžiadal, tak to boli opoziční poslanci na príslušnom výbore na kontrolu SIS," povedal Fico. Riaditeľ SIS Pavol Gašpar podľa neho potvrdí informáciu, že o žiadnu správu nežiadal.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v utorok (15. 10.) informoval, že predseda vlády si ako oprávnený prijímateľ informácií vyžiadal od SIS správu o bezpečnostných rizikách spojených s ďalším možným pokusom o atentát na jeho osobu. Na to má podľa rezortu vnútra z titulu svojej funkcie zákonný nárok. "Nemyslel tým v žiadnom prípade správu o atentáte zo dňa 15. mája v Handlovej," uviedlo ministerstvo.

Priblížilo, že na takejto správe SIS pracuje aj v spolupráci s Policajným zborom. Mali by ju odprezentovať poslancom parlamentu a v rámci zákonných možností aj verejnosti, aby sa zamedzilo šíreniu konšpiračných teórii v spojitosti s atentátom ešte do konca roka.