Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Slovensko

Premiér sa v stredu nezúčastní samitu EÚ v Bruseli

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD) prichádza na mimoriadne zasadnutie vlády v súvislosti s aktuálnou situáciou spôsobenou nepriaznivým počasím v Bratislave 16. septembra 2024. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Po stredajšom samite je v Bruseli od štvrtka (17. 10.) na programe zasadnutie Európskej rady.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) sa nezúčastní stredajšieho samitu Európskej únie (EÚ) a Rady pre spoluprácu arabských štátov Perzského zálivu (GCC) v Bruseli. Mení svoj program. Potvrdil to pre TASR Úrad vlády (ÚV) SR.

"Z dôvodu ďalšieho pracovného programu odcestuje predseda vlády SR na samit vo štvrtok (17. 10.) v skorých ranných hodinách. V stredu bude Slovensko zastupovať stály predstaviteľ SR pri Európskej únii Juraj Nociar," spresnil pre TASR tlačový odbor ÚV SR.

Po stredajšom samite je v Bruseli od štvrtka (17. 10.) na programe zasadnutie Európskej rady. Počas dvojdňového zasadnutia budú lídri EÚ rokovať o vývoji na Blízkom východe, konkurencieschopnosti, migrácii či zahraničných otázkach. O témach rokovaní Európskej rady hovoril premiér v stredu aj na zasadnutí Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti.