Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Slovensko

Premiér v stredu odcestuje na samit EÚ v Bruseli

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Počas dvojdňového zasadnutia Európskej rady vo štvrtok (17. 10.) a v piatok (18. 10.) budú lídri EÚ rokovať o vývoji na Blízkom východe, konkurencieschopnosti, migrácii či zahraničných veciach.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 15. októbra (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) v stredu (16. 10.) odcestuje na samit Európskej únie (EÚ) v Bruseli. Okrem iného sa zúčastní na Stretnutí EÚ a Rady pre spoluprácu v Perzskom zálive či na zasadnutí Európskej rady. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

"Hlavnými témami diskusie s krajinami Blízkeho východu bude prehĺbenie spolupráce v oblasti hospodárstva, obchodu, investícií, energetiky a klímy. Pôjde o prvé stretnutie krajín v tomto formáte," uviedol ÚV.

Ako dodal, počas dvojdňového zasadnutia Európskej rady vo štvrtok (17. 10.) a v piatok (18. 10.) budú lídri EÚ rokovať o vývoji na Blízkom východe, konkurencieschopnosti, migrácii či zahraničných veciach. "Diskutovať budú aj o pomoci Ukrajine pred nadchádzajúcou zimou a o posilnení ukrajinského energetického sektora a jeho kritickej infraštruktúry," doplnil úrad vlády.