Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Slovensko

Prezident: Deň obetí pandémie COVID-19 je platným pamätným dňom

Na snímke prezident SR Peter Pellegrini rozdáva podpisy občanom počas inaugurácie poštovej známky prezidenta SR v Banskej Bystrici 19. júna 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

"Tohto roku som si ho ako prezident ešte uctiť nestihol, ale na budúci rok tak určite urobím," uviedol na sociálnej sieti.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 20. júna (TASR) - Prezident SR Peter Pellegrini na sociálnej sieti pripomenul, že 6. marec je pamätným dňom SR - Dňom obetí pandémie COVID-19. Zdôraznil zároveň, že tak k tomu i pristupuje.

"Tohto roku som si ho ako prezident ešte uctiť nestihol, ale na budúci rok tak určite urobím," uviedol na sociálnej sieti.

Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár na stredajšom (19. 6.) rokovaní parlamentného výboru pre zdravotníctvo avizoval, že v septembri predstaví závery vyšetrovania k manažovaniu pandémie COVID-19. Tie podľa neho ukázali, že pandémia na Slovensku z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov nebola.

Dané tvrdenia odmietla opozícia aj vedenie Ministerstva zdravotníctva SR. Šéfka rezortu Zuzana Dolinková (Hlas-SD) upozornila, že "akékoľvek spochybňovanie pandémie je neúctou k pozostalým jej obetí".