Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Prezident poďakoval záchranným zložkám za prácu pri boji s povodňami

Na snímke cesta neďaleko Kremeľskej ulice, ktorá je uzatvorená z dôvodou povodní v bratislavskej mestskej časti Devín v utorok 17. septembra 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Títo ľudia si zaslúžia hlboký obdiv a uznanie celej spoločnosti za ich osobné nasadenie pri záchrane životov i majetku, uviedol prezident.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 17. septembra (TASR) - Prezident SR Peter Pellegrini poďakoval záchranným aj civilným zložkám za ich prácu počas niekoľkodňového boja proti povodniam, ktoré postihli mnohé oblasti krajiny. Vyzdvihol, že ich pomoc bola maximálne profesionálna. Ocenil aj vládu a príslušné rezorty, ktoré robia konkrétne kroky pre priamu pomoc poškodeným domácnostiam.

"Títo ľudia si zaslúžia hlboký obdiv a uznanie celej spoločnosti za ich osobné nasadenie pri záchrane životov i majetku. Musím oceniť, že záchranné práce boli organizované maximálne profesionálne, bez zbytočných zmätkov a s náležitou komunikáciou medzi všetkými zapojenými zložkami," uviedol prezident.

Verí, že najhoršiu situáciu má už Slovensko za sebou. "A pri pohľade do susedných krajín, ktoré takisto bojujú s vodným živlom, musíme byť len vďační, že na Slovensku sa záplavy zaobišli bez obetí na ľudských životoch a zdraví," poznamenal.

Prezident zároveň vyzval občanov, aby boli k sebe ľudskí, obetaví a vzájomne nápomocní. "Toto je čas zabudnúť na akékoľvek vzájomné spory či rozdielne názory - toto je čas spoločne priložiť ruku k záchrane svojho suseda alebo k pomoci pri odstraňovaní škôd," povedal.