Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Slovensko

Prezident: Pozvanie politických strán za okrúhly stôl naďalej platí

Na snímke nový prezident SR Peter Pellegrini pozdravuje ľudí pri odchode z Dómu svätého Martina po slávnostnej bohoslužbe slova Te Deum po jeho zložení sľubu prezidenta SR 15. júna 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Poukázal na to, že slovenská spoločnosť je extrémne rozdelená. Upokojovanie spoločnosti však nie je podľa neho len úlohou politikov a prezidenta, ale aj ďalších častí spoločnosti.

Bratislava 16. júna (TASR) - Pozvanie politických strán za okrúhly stôl naďalej platí. Mohlo by sa však počkať na vývoj zdravotného stavu premiéra SR Roberta Fica (Smer-SD). V nedeľnej diskusnej relácii O 5 minút 12 na RTVS to povedal prezident SR Peter Pellegrini.

Poukázal na to, že slovenská spoločnosť je extrémne rozdelená. Upokojovanie spoločnosti však nie je podľa neho len úlohou politikov a prezidenta, ale aj ďalších častí spoločnosti. "Ak nedôjde k upokojeniu situácie a pomyselnému začatiu búrania múrov medzi dvoma pólmi spoločnosti, tak máme vážny problém," podotkol.

Avizoval, že do Prezidentského paláca plánuje pozvať aj predstaviteľov najvýznamnejších médií na Slovensku. "Chcem s nimi hovoriť o tom, aký bude ich prínos, aby sa situácia zlepšila," ozrejmil. Hovoriť podľa neho treba aj s influencermi.