Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Slovensko

Prezidentka je pripravená podporiť sprísnenie opatrení

Na archívnej snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR – Jakub Kotian

Minister zdravotníctva Marek Krajčí navrhne vládnemu kabinetu sprísnenie opatrení na Slovensku od 4. januára 2021.

Bratislava 30. decembra (TASR) – Prezidentka Zuzana Čaputová je vzhľadom na vážnosť situácie v súvislosti s novým koronavírusom pripravená podporiť vládu v sprísnení opatrení. Informovala o tom aj ministra zdravotníctva. Pre TASR to uviedol hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

„Prezidentka sa intenzívne o situáciu zaujíma a je na dennej báze v kontakte s odborníkmi, hlavným hygienikom, lekármi a vedcami," povedal Strižinec.

Konzílium odborníkov vo vyjadrení uviedlo, že považuje za nevyhnutné okamžite prijať ďalšie opatrenia, ktoré ešte viac obmedzia mobilitu obyvateľov. Ide najmä o výrazné obmedzenie výnimiek zo zákazu vychádzania. Upozorňuje, že epidemiologická situácia na Slovensku je mimoriadne vážna a pri súčasnom trende môže byť k 11. januáru v nemocniciach až 4500 pacientov s ochorením COVID-19, čo ďaleko prevyšuje kapacitu slovenských nemocníc.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) navrhne vládnemu kabinetu sprísnenie opatrení na Slovensku od 4. januára 2021. Tvrdé opatrenia podľa neho zamedzia množstvu odvrátiteľných úmrtí, znížia enormný tlak na nemocnice a vytvoria priestor na postupné očkovanie.