Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Slovensko

Envi-Pak: Pri triedení obalov zo zmrzlín sa treba riadiť symbolmi

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Obaly od nanukov či zmrzlinových dezertov, ako sú napríklad rôzne tégliky či plastové nádobky, netreba umývať a stačí ich zbaviť zvyškov.

Bratislava 27. júna (TASR) - Pri triedení obalov z nanukov, zo zmrzlín či z rôznych mrazených dezertov si treba pozrieť recyklačné symboly, ak sú na obale uvedené, a riadiť sa nimi. "Všetko, čo sa z obalu dá oddeliť, treba oddeliť a vytriediť samostatne," priblížila riaditeľka komunikácie Katarína Kretter organizácie zodpovednosti výrobcov Envi-Pak.

Podotkla, že obaly od nanukov či zmrzlinových dezertov, ako sú napríklad rôzne tégliky či plastové nádobky, netreba umývať a stačí ich zbaviť zvyškov. "Inak by sme zbytočne plytvali vodou, keďže pri samotnej recyklácii dochádza k čisteniu materiálov," doplnila Kretter.

Vo viacerých mestách a obciach sa podľa nej plasty, nápojové kartóny aj kovové obaly triedia spoločne do žltých nádob, čo zjednodušuje rozhodnutie, do ktorého kontajnera obal vyhodiť. "Sú však aj samosprávy, v ktorých sa tieto obaly triedia samostatne, preto je vždy potrebné sa riadiť pravidlami obce, kde sa nachádzame," ozrejmila.