Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 5. september 2024
< sekcia Slovensko

Pride podporí LGBTI+, začne sa na obed na Námestí slobody v Bratislave

Na snímke účastníci podujatia Dúhový Pride. Foto: TASR - Pavol Zachar

V súvislosti so sobotňajším podujatím prijala polícia viaceré bezpečnostné opatrenia.

Bratislava 20. júla (TASR) - Na bratislavskom Námestí slobody sa v sobotu aj tento rok uskutoční Dúhový Pride. Jeho cieľom je zviditeľniť LGBTI+ ľudí a vyzdvihnúť ich prínos pre spoločnosť. Témou aktuálneho 14. ročníka je slovenská kultúra. Program začína na poludnie a potrvá do 22.00 h. Jeho súčasťou budú vystúpenia umelcov zastupujúcich rôzne regióny, etniká, identity a vekové skupiny.

"Kultúra je univerzálny jazyk, ktorému každý rozumie. Prostredníctvom umenia sa vieme pozrieť na svet očami iných, lepšie ich pochopiť, čo vzbudzuje empatiu a porozumenie. Spoznávanie kultúry tak má potenciál búrať predsudky, zbližovať nás a spájať. Veríme, že práve kultúra je cestou ako dosiahnuť spoločenskú akceptáciu a rovnosť LGBTI+ ľudí," skonštatovala predsedníčka občianskeho združenia Dúhový Pride Bratislava Jana Mičeková, ktoré za podujatím stojí.

V súvislosti so sobotňajším podujatím prijala polícia viaceré bezpečnostné opatrenia. Počas dňa zvýši svoju činnosť. Avizovala, že akékoľvek pokusy o napadnutie účastníkov bude monitorovať a prísne postihovať. V centre Bratislavy treba tiež rátať asi od 12.00 h s dopravnými obmedzeniami.