Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Slovensko

Prievidzský dodávateľ pre automobilky rozšíril priestory o škôlku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Riaditeľka zariadenia Jana Polakovičová ozrejmila, že prvú triedu navštevujú deti približne od troch do štyroch rokov, druhú staršie deti, z toho päť predškolákov.

Prievidza 14. októbra (TASR) - Nová materská škola a jasle pribudli v Prievidzi. Zariadenie pre starostlivosť o deti primárne svojich zamestnancov vybudoval dodávateľ pre automobilový priemysel - spoločnosť Brose Prievidza na svojich pozemkoch v priemyselnom parku.

Konateľ spoločnosti Axel Mallener v pondelok pri oficiálnom otvorení zariadenia povedal, že firma sa nechce zameriavať len na výrobu, chce tiež sociálne podporiť mesto i región, čo je podľa neho veľká časť jej investície. "Zariadenie navštevujú prevažne deti zamestnancov, momentálne máme dve skupiny, tretia ešte nie je. Máme tiež jasličky. Kapacita je 52 detí, momentálne je ich cez 30," priblížil Mallener.

Riaditeľka zariadenia Jana Polakovičová ozrejmila, že prvú triedu navštevujú deti približne od troch do štyroch rokov, druhú staršie deti, z toho päť predškolákov. Prevádzková doba je podľa nej prispôsobená pracovnej dobe zamestnancov. "Máme šesť pedagogických pracovníkov, personál tvoria i opatrovateľky," doplnila Polakovičová. Zariadenie sa do budúcna podľa nej rozšíri i o školský klub detí a krúžky.

Otvorenie škôlky a jaslí podľa primátorky Prievidze Kataríny Macháčkovej prináša lepšie podmienky pre ľudí, ktorí v spoločnosti pracujú. "Ide o najväčšieho zamestnávateľa v našom meste i regióne, pre ktorého pracuje veľa mladých ľudí i mladých rodín a pre nich je to veľká pomoc," podčiarkla Macháčková.

V meste sa podľa nej snažia robiť pro rodinnú politiku a otvorenie zariadenia v spoločnosti je tiež v jej súlade, preto mesto podporilo vznik škôlky a zaradilo ju do siete poskytovateľov. "Verím, že to bude pôsobiť na to, aby obyvatelia nielen do mesta a regiónu prichádzali, ale v ňom i zostávali," dodala.

Mallener nevylúčil, že firma bude svoju výrobnú kapacitu ešte rozširovať o ďalšiu halu. Firma podľa neho investíciu plánuje, problémom však je hotovosť, ktorú si každá spoločnosť musí držať. "O dva roky budeme určite vedieť viac, plány sú, že budeme stavať," dodal konateľ.

Spoločnosť v súčasnosti v Prievidzi zamestnáva približne 1500 ľudí.