Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Slovensko

Proces s exstarostom Františkom D. bude pokračovať v septembri

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Exstarosta Dolného Chotára, jeho syn Dora ml. a dvaja ďalší čelili v minulosti obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov.

Pezinok 18. júna (TASR) - Hlavné pojednávanie s obžalovaným exstarostom Dolného Chotára Františkom D. st. bude pokračovať 4. septembra. Proces sa týka odvolania Františka D. voči trestu prepadnutia majetku. Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pojednávanie odročil v utorok z dôvodu, že chce proces vrátiť do štádia dokazovania. Obžalovaný si už odpykáva 25-ročný trest väzenia z objednávok viacerých vrážd, činnosti v prospech zločineckej skupiny sátorovcov i ekonomickej trestnej činnosti.

Na utorkovom hlavnom pojednávaní nenavrhla žiadna z procesných strán vykonanie alebo doplnenie dokazovania. Prokurátor navrhol uložiť obžalovanému peňažný trest vo výške 30.000 eur.

Exstarosta Dolného Chotára, jeho syn Dora ml. a dvaja ďalší čelili v minulosti obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov. Účelom vrážd malo byť umlčanie tzv. bielych koní.

Skupina sátorovcov mala mať na svedomí podľa neoficiálnych informácií približne 100 ľudských životov.