Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Slovensko

Program osláv SNP zakončí galaprogram a ohňostroj

Ilustračné foto. Foto: TASR Ján Krošlák

Na vojenskej prehliadke priamo v uliciach Banskej Bystrice sa predstavilo takmer 3000 osôb s vyše 260 kusmi techniky.

Banská Bystrica 29. augusta (TASR) - V Banskej Bystrici v podvečerných hodinách skončila vojenská prehliadka, na ktorej návštevníkom prezentovali vyše 260 kusov techniky. Program osláv 80. výročia SNP bude pokračovať galaprogramom, podujatie vo večerných hodinách ukončí ohňostroj. Informovalo o tom Ministerstvo obrany SR.

Na vojenskej prehliadke priamo v uliciach Banskej Bystrice sa predstavilo takmer 3000 osôb s vyše 260 kusmi techniky. Návštevníci osláv mohli vidieť takmer všetky druhy výbavy jednotlivých zložiek Ozbrojených síl SR, vrátane tankov Leopard 2A4, samohybných húfnic Zuzana, ale tiež výrobky slovenského obranného priemyslu.

Program osláv 80. výročia SNP bude o 20.30 h pokračovať galaprogramom s hudobnými vystúpeniami. "Program sprevádzaný vystúpeniami známych hudobných kapiel možno sledovať priamo v parku pod Pamätníkom SNP na hlavnom pódiu a v priamom prenose STVR," priblížil rezort obrany. Oslavy uzavrie o 22.00 h ohňostroj.

Celoštátne oslavy 80. výročia SNP v Banskej Bystrici priniesli viaceré sprievodné aktivity, kultúrny program, slávnostnú vojenskú prísahu i vojenskú prehliadku. Po 22.00 h sa v meste skončia aj dopravné obmedzenia, ktoré si oslavy vyžiadali.