Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Prokuratúra: Sťažnosti v kauze Fondu národného majetku zamietli

Na snímke budova, v ktorej sídli Generálna prokuratúra SR na Štúrovej ulici v Bratislave 15. júla 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V kauze súvisiacej s FNM obvinili päť osôb pre trestné činy machinácie pri verejnom obstarávaní a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Bratislava 3. septembra (TASR) - V kauze súvisiacej s Fondom národného majetku (FNM) zamietli sťažnosti všetkých obvinených. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca žilinskej krajskej prokuratúry Martin Kokles. O sťažnostiach rozhodovala Generálna prokuratúra SR.

V kauze súvisiacej s FNM obvinili päť osôb pre trestné činy machinácie pri verejnom obstarávaní a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Spôsobená škoda mala byť vo výške približne 70 miliónov eur. Tri osoby boli vo výkonnom výbore FNM a následne akciovej spoločnosti, ktorá bola jeho nástupnícka.

V minulosti bolo toto trestné stíhanie zastavené. Obnovené bolo na podnet poškodeného, ktorý sa ozval s tým, že vie nanovo vyčísliť vzniknutú škodu. Obvinenie vzniesla prokurátorka už zaniknutého Úradu špeciálnej prokuratúry 14. marca.