Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Slovensko

PS ďakuje Čaputovej za presadzovanie hodnôt demokracie a rovnosti

Na snímke predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Predsedovi hnutia Progresívne Slovensko Michalovi Šimečkovi je ľúto rozhodnutie prezidentky nekandidovať, ale plne ho rešpektuje.

Bratislava 20. júna (TASR) - Mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS) ďakuje prezidentke SR Zuzane Čaputovej za presadzovanie hodnôt demokracie, slušnosti a rovnosti pre všetkých. Predseda hnutia Michal Šimečka to uviedol v reakcii na rozhodnutie hlavy štátu opätovne nekandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách.

"Som si istý, že tak bude robiť aj v posledný, piaty rok svojho mandátu, ktorý je ešte stále pred ňou a Slovensko ju v ňom ešte bude potrebovať," zdôraznil Šimečka. Rozhodnutie prezidentky nekandidovať mu je ľúto, ale plne ho rešpektuje.

Dodal, že osud demokracie neleží na pleciach jedného človeka. "Bude ležať na pleciach nás všetkých, ktorí spoločne chceme, aby hodnoty demokracie, slušnosti a rovnosti zvíťazili nad zlobou a nenávisťou," podotkol.

Prezidentka SR v utorok informovala o tom, že nebude opätovne kandidovať v budúcoročných voľbách na post hlavy štátu. Tie sa majú uskutočniť počas jari v roku 2024.