Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Slovensko

PS pracuje na návrhoch, ktoré by zabránili politikom vlastniť médiá

Na snímke podpredseda NRSR Michal Šimečka (Progresívne Slovensko). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Líder PS Michal Šimečka tento týždeň hovoril o potrebe ochrany slobody médií. Nevylúčil, že k tejto veci v parlamente predložia návrh.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Opozičné hnutie PS pracuje na legislatívnych návrhoch týkajúcich sa médií. Zabrániť majú napríklad aktívnym politikom vlastniť médiá. Vyplýva to zo stanoviska hnutia pre TASR.

"V PS aktuálne pracujeme na legislatívnych návrhoch, ktoré by napríklad zabránili aktívnym politikom vlastniť médiá. V tomto momente je ešte predčasné hovoriť o konkrétnych detailoch. Veľmi radi ich predstavíme v momente, keď budú pripravené na predloženie do parlamentu," poznamenala pre TASR Tereza Mikáčová z mediálneho oddelenia hnutia.

Líder PS Michal Šimečka tento týždeň hovoril o potrebe ochrany slobody médií. Nevylúčil, že k tejto veci v parlamente predložia návrh. Uviedol to v reakcii na zámer koaličnej SNS, ktorá plánuje na jeseň predstaviť legislatívu zakazujúcu verejným funkcionárom aj ich blízkym osobám vlastniť médiá a zároveň vykonávať verejnú funkciu.