Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Slovensko

VIDEO:PS: Prvý rok vládnutia koalície bol v oblasti obrany rokom hanby

Na snímke poslanec Národnej rady (NR) Slovenskej republiky (SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko). Foto: TASR - Martin Baumann

Tento vládny zlepenec Roberta Fica nám okrem drahoty a chaosu prináša aj zahraničnopolitickú hanbu, izoláciu a oslabenie našej obranyschopnosti, vyhlásil predseda PS Michal Šimečka.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 28. októbra (TASR) - Prvý rok vlády súčasnej koalície bol podľa opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS) v oblasti obrany a zahraničnej politiky rokom hanby. Predstavitelia PS to vyhlásili v pondelok na tlačovej konferencii. Kritizovali zahraničnopolitické kroky vlády aj investície do obrany štátu.

"Tento vládny zlepenec Roberta Fica nám okrem drahoty a chaosu prináša aj zahraničnopolitickú hanbu, izoláciu a oslabenie našej obranyschopnosti," vyhlásil poslanec Národnej rady (NR) SR a predseda PS Michal Šimečka.

Poslanec NR SR Tomáš Valášek (PS) si myslí, že spôsob robenia zahraničnej politiky Slovenska je pre krajinu hanbou. Spomenul, že vláda pri téme obmedzenia dodávok ropy z Ruska žiadala pomoc Európskej komisie. Slovensko však žiadny problém podľa poslanca nemalo.



Valášek zároveň pripomenul, že predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) medializoval program stretnutia lídrov v Paríži. Ako uviedol, premiér podľa neho program dezinterpretoval a pozývajúceho francúzskeho prezidenta vykreslil ako "vojnového štváča". "To je tak trošku, ako keby vás niekto pozval na večeru, vy mu tam prídete, napľujete do polievky a urazíte ženu," myslí si Valášek.

Spolupracovník hnutia v oblasti obrany a bývalý diplomat Peter Bátor (PS) upozorňuje, že napriek deklarácii vlády o vynaložení dvoch percent hrubého domáceho produktu na slovenskú obranu bude výška investovaných prostriedkov nakoniec nižšia.