Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Slovensko

PS: Smer-SD zneužíva atentát na premiéra na mobilizáciu voličov

Na snímke zľava členovia predsedníctva hnutia Progresívne Slovensko (PS) Zora Jaurová, Ivan Štefunko, predseda PS Michal Šimečka, podpredseda PS Michal Truban, členka predsedníctva PS Simona Petrík a podpredseda PS Tomáš Valášek. Foto: TASR - František Iván

Očakáva preto veľmi tesný výsledok a vyššiu volebnú účasť v porovnaní s minulými voľbami do Európskeho parlamentu (EP).

Bratislava 3. júna (TASR) - Smer-SD zneužíva atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a snaží sa mobilizovať svojich voličov v eurovoľbách. Uviedlo to opozičné Progresívne Slovensko (PS) na pondelkovej tlačovej konferencii. Očakáva preto veľmi tesný výsledok a vyššiu volebnú účasť v porovnaní s minulými voľbami do Európskeho parlamentu (EP).

"Som presvedčený, že účasť v týchto eurovoľbách bude oveľa vyššia, než bola v tých predchádzajúcich, a že výsledok bude extrémne tesný," skonštatoval šéf PS Michal Šimečka. Politici vládnej koalície, predovšetkým Smeru-SD, podľa neho využívajú atentát na diskreditáciu politickej opozície, novinárov, slušne protestujúcich ľudí či tých, ktorí nesúhlasia s politikou vlády. Pripomenul, že PS presadzuje proeurópske Slovensko a pozvalo občanov k sobotňajším (8. 6.) voľbám.

Ako poznamenal líder eurokandidátky PS Ľudovít Ódor, Smer-SD ťahá Slovensko smerom na východ. "Ide zároveň presne podľa manuálu autokratov a chce zlikvidovať alebo ovládnuť všetky inštitúcie v krajine. My spravíme všetko preto, aby sme ich nezávislosť ubránili," doplnil. Poukázal aj na slogan "Za mier", pričom Smeru-SD podľa Ódora nejde o mier a chce Ukrajinu nechať Putinovmu režimu.