Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Slovensko

PS: Vyšetrovací orgán je dôkaz, že Ficovi sa nechce vládnuť

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) s policajným prezidentom Ľubomírom Solákom informovali o vzniku vyšetrovacieho tímu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 21. októbra (TASR) - Vytvorenie vyšetrovacieho orgánu na prešetrenie reakcie štátu na pandémiu COVID-19 je ďalší dôkaz, že premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) sa nechce vládnuť. Vyhlásilo to Progresívne Slovensko (PS). Kritizovalo aj pôsobenie splnomocnenca vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Petra Kotlára. TASR o tom informovala Tereza Mikáčová z mediálneho oddelenia hnutia.

"Namiesto toho, aby vláda priznala, že s konšpirátorom Kotlárom absolútne prestrelila, ďalej vyhadzuje peniaze do 'luftu'. Manažovanie pandémie vyšetruje generálna prokuratúra, vyšetroval ju aj Najvyšší kontrolný úrad SR, teraz minister vnútra vytvoril ďalší vyšetrovací orgán. Je to len ďalší dôkaz, že Robertovi Ficovi sa nechce vládnuť a vyrába len chaos," uviedol poslanec Národnej rady SR Oskar Dvořák (PS).

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) s policajným prezidentom Ľubomírom Solákom informovali o vzniku vyšetrovacieho tímu. Polícia by sa podľa ministra mala zaoberať najmä štyrmi okruhmi vyšetrovania. Preveriť by mala prideľovanie peňazí na mobilné odberné miesta, nákupy zdravotníckeho materiálu, nákupy vakcín a úmrtia na ochorenie. Vyšetrovací tím vznikne na protikorupčnej jednotke Úradu boja proti organizovanej kriminalite.