Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Slovensko

R. Kaliňák: V prípade systémov protivzdušnej obrany prišla nová ponuka

Na snímke vpravo vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) v rokovacej sále Mestského kultúrneho strediska počas výjazdového rokovania vlády v Rimavskej Sobote 19. júna 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Priznal, že rezort obrany dostal aj ďalšiu ponuku z Francúzska a Talianska v súvislosti so systémami, ktoré budú zavádzané v roku 2025.

Bratislava/Rimavská Sobota 19. júna (TASR) - V prípade obstarania nových systémov protivzdušnej obrany (PVO) ostávajú v hre dve ponuky z Izraela, možnosťou je aj kombinácia oboch systémov. Po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v Rimavskej Sobote to uviedol podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).

Priznal, že rezort obrany dostal aj ďalšiu ponuku z Francúzska a Talianska v súvislosti so systémami, ktoré budú zavádzané v roku 2025. "Je to z nášho pohľadu opäť atraktívna ponuka, takže sa tým zaoberáme na dennodennej báze," uviedol Kaliňák, pričom dynamikou vývoja vysvetlil aj to, že proces ešte stále nie je ukončený. "Verím, že to čo najskôr doriešime, termíny však dávať nebudem," uviedol.