Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Slovensko

Rada pre mediálne služby uložila dve sankcie v podobe upozornenia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Rada upozornila vysielateľa televíznej programovej služby TA3 a WAU.

Bratislava 4. júla (TASR) - Rada pre mediálne služby (RpMS) uložila na stredajšom (3. 7.) zasadnutí dve sankcie v podobe upozornenia na porušenie zákona. Začala aj viacero správnych konaní a viaceré podnety na preverenie odvysielaného obsahu uznala za neoprávnené. TASR o tom informovala vedúca komunikačného odboru rady Lucia Michelčíková.

Vysielateľa televíznej programovej služby TA3 upozornila RpMS na porušenie zákona za to, že 14. decembra 2023 odvysielal v programe Ranné správy spravodajský príspevok Európska komisia zasiahne proti SR, ak bude treba, bez toho, aby obsahoval alebo sprostredkoval aj vyjadrenie alebo stanovisko vlády SR alebo vládnej koalície. "Došlo k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti spravodajského programu," priblížila Michelčíková.

Vysielateľa televíznej programovej služby WAU upozornila za to, že 27. novembra 2023 počas vysielania programov Súdna sieň, Policajti v akcii a Prvé oddelenie neoznačil na obrazovke svoju programovú službu nezameniteľným obrazovým symbolom (logom).