Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Slovensko

Regionálne výjazdy hnutia PS sa začali na juhu Slovenska

Na snímke predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Predseda rokoval so starostami i primátormi, stretol sa s miestnymi podnikateľmi, navštívil aj denný stacionár pre seniorov či jednu z firiem.

Veľký Krtíš 10. októbra (TASR) - Klubovňu matiek detí so zdravotným znevýhodnením, základnú školu či drobných pestovateľov navštívili poslanci opozičného Progresívneho Slovenska (PS) počas výjazdu v Novohrade. TASR o tom informovala Tereza Mikáčová z mediálneho oddelenia PS s tým, že regionálne výjazdy hnutia sa začali na juhu Slovenska.

Dodala, že rozprávať sa budú s rôznymi podnikateľmi, predstaviteľmi miest a obcí, cirkví či kultúrnych centier. "V rámci výjazdových aktivít je v pláne aj diskusia o bezpečnosti či spoločný beh s predsedom hnutia," spomenula. Podľa nej hnutie plánuje postupne prejsť všetky regióny Slovenska.

Okresy Veľký Krtíš, Lučenec či Poltár možno nepatria k tradičným základniam PS, s hnutím ich však spája toho veľa, povedal predseda PS Michal Šimečka. "Všetci túžime po tom, aby naše deti zostali žiť na Slovensku. Aby sme mali kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť, školy a nemuseli pre rozbité cesty robiť hodinové obchádzky," zdôraznil.

Predseda rokoval so starostami i primátormi, stretol sa s miestnymi podnikateľmi, navštívil aj denný stacionár pre seniorov či jednu z firiem. "Ľudia v Novohrade chcú iba konkrétne výsledky od tých, ktorí majú moc. Nechcú nič špeciálne. Dostupných lekárov, kvalitné školy, bezpečné cesty a dôstojnú prácu," podotkol s tým, že hnutie plánuje prejsť všetky regióny na Slovensku.