Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 12. september 2024Meniny má Mária
< sekcia Slovensko

Rekonštrukcia vlády nie je témou dňa, zhodli sa ministri

Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) prichádza na 45. schôdzu vlády SR 21. augusta 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Nemáme dôvod ani úmysel na tom nič meniť, zopakoval Raši postoj Hlasu-SD. Rovnako zdôraznil, že nemá vedomosť o tom, že by personálne zmeny chystali koaliční partneri.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Strana Hlas-SD si ctí koaličnú zmluvu v tej forme, v akej je napísaná, nevidí preto dôvod na jej zmenu ani na rekonštrukciu vlády. Pred stredajším rokovaním kabinetu to uviedol minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie a podpredseda Hlasu-SD Richard Raši.

"Nemáme dôvod ani úmysel na tom nič meniť," zopakoval Raši postoj Hlasu-SD. Rovnako zdôraznil, že nemá vedomosť o tom, že by personálne zmeny chystali koaliční partneri. "Nemám informáciu, že by jednotlivé strany chceli meniť tých, ktorých nominovali na ministerský post," uviedol. Nemenný podľa Rašiho zostáva aj postoj Hlasu-SD v otázke predsedu parlamentu. "Tento post patrí podľa koaličnej zmluvy strane Hlas-SD," povedal.

Rekonštrukcia vlády nebola a nie je témou ani podľa ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD). "Stretávala som sa počas leta s ministrami, ale toto nebola téma, ani u nás v Hlase, ani v koalícii," uviedla pred rokovaním vlády.

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč (Smer-SD) vidí za témou rekonštrukcie vlády umelé fabulácie, ktoré vytvára opozícia a rozvíjajú médiá.

Názor, že téma rekonštrukcie vlády je najmä predmetom novinárskych špekulácií, vyjadril po rokovaní vlády aj minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).