Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 31. august 2024Meniny má Nora
< sekcia Slovensko

Rezort kultúry: Audit preukázal pochybenia vedenia SNM

Archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Vedenie rezortu našlo viacero pochybení aj pri rekonštrukciách národných kultúrnych pamiatok, ako napríklad múzea Betliar, Spišského hradu či hradu Krásna Hôrka.

Bratislava 18. júla (TASR) - Vnútorný audit Ministerstva kultúry (MK) SR preukázal pochybenia vedenia Slovenského národného múzea (SNM). TASR o tom informovala Alžbeta Stanislavová z odboru komunikácie rezortu kultúry.

"Audítorský tím identifikoval 17 nedostatkov, ktoré sa týkali oblasti interných smerníc, vykonávania základnej finančnej kontroly, dodržiavania pracovného času zamestnancov, zatriedenia príjmov a výdavkov, inventarizácie majetku, preukázateľnosti účtovných záznamov a účtovníctva, vykazovania údajov vo finančných výkazoch o príjmoch, oblasti zverejnenia údajov o vyhotovených objednávkach a faktúrach, zverejňovania zmlúv v centrálnom registri zmlúv a ďalších," priblížilo MK.

Vedenie rezortu našlo viacero pochybení aj pri rekonštrukciách národných kultúrnych pamiatok, ako napríklad múzea Betliar, Spišského hradu či hradu Krásna Hôrka. "V súvislosti s dlhodobou rekonštrukciou hradu Krásna Hôrka došlo aj k viacerým manažérskym zlyhaniam," skonštatovalo ministerstvo.