Pretože ak chceme zdravšie variť, tak potrebujeme aj zafinancovať obedy, povedal šéf rezortu školstva.
Autor TASR
Bratislava 20. septembra (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR osloví ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina), aby sa začali rozprávať o zvýšení príspevku v rámci obedov. V pondelok počas tlačovej konferencie to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Poznamenal, že v tejto súvislosti bude fungovať aj pracovná skupina.
"Pretože ak chceme zdravšie variť, tak potrebujeme aj zafinancovať obedy," povedal šéf rezortu školstva. Ako podotkol, keď bude vypracovaný projekt zvýšenia dotácie a aj dosahov na štátny rozpočet, tak ho budú prezentovať a diskutovať o ňom aj s kolegami v koalícii.
Rezort školstva sa zameral na školské stravovanie, jeho cieľom je zvýšiť atraktivitu jedál pripravovaných v školských jedálňach. Od septembra začala platiť revízia materiálno-spotrebných noriem. Z pôvodných receptúr boli vyradené nápoje s vysokým obsahom cukrov a so sladidlami, receptúry s obsahom vnútorností, s obsahom údeného mäsa, s nevhodnou kombináciou surovín, s obsahom polotovarov a hotové mrazené jedlá. Pridané boli zdravšie polievky, nátierky, pribudli tiež jedlá z diviny a zvýšil sa podiel čerstvej zeleniny.
Na otázku k zvýšeniu platov zamestnancov v školských jedálňach minister školstva poznamenal, že zvyšovanie platov zamestnancov nielen v jedálňach, ale v celom regionálnom školstve, je cieľom vyjednávania smerom k ministerstvu financií. „Predpokladám, že do polovice októbra budeme vedieť výsledok, akým spôsobom sa budeme môcť pozrieť na platy jednotlivých zamestnancov,“ uzavrel šéf rezortu školstva.
"Pretože ak chceme zdravšie variť, tak potrebujeme aj zafinancovať obedy," povedal šéf rezortu školstva. Ako podotkol, keď bude vypracovaný projekt zvýšenia dotácie a aj dosahov na štátny rozpočet, tak ho budú prezentovať a diskutovať o ňom aj s kolegami v koalícii.
Rezort školstva sa zameral na školské stravovanie, jeho cieľom je zvýšiť atraktivitu jedál pripravovaných v školských jedálňach. Od septembra začala platiť revízia materiálno-spotrebných noriem. Z pôvodných receptúr boli vyradené nápoje s vysokým obsahom cukrov a so sladidlami, receptúry s obsahom vnútorností, s obsahom údeného mäsa, s nevhodnou kombináciou surovín, s obsahom polotovarov a hotové mrazené jedlá. Pridané boli zdravšie polievky, nátierky, pribudli tiež jedlá z diviny a zvýšil sa podiel čerstvej zeleniny.
Na otázku k zvýšeniu platov zamestnancov v školských jedálňach minister školstva poznamenal, že zvyšovanie platov zamestnancov nielen v jedálňach, ale v celom regionálnom školstve, je cieľom vyjednávania smerom k ministerstvu financií. „Predpokladám, že do polovice októbra budeme vedieť výsledok, akým spôsobom sa budeme môcť pozrieť na platy jednotlivých zamestnancov,“ uzavrel šéf rezortu školstva.