Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Slovensko

Rezort školstva sa presťahuje, podpísal zmluvu k novým priestorom

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Hlas-SD). Foto: TASR Jaroslav Novák

Zmluva je účinná od piatka a platí do roku 2039.

Bratislava 28. júna (TASR) - Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR sa presťahuje do bratislavskej Petržalky. Podpísalo nájomnú zmluvu k novým priestorom, ktorá je účinná od piatka a platí do roku 2039. K sťahovaniu by malo dôjsť postupne v najbližších mesiacoch. TASR o tom informovali z odboru komunikácie a marketingu rezortu.

"Rezort školstva sa bude sťahovať z existujúcich päť lokalít do nových vyhovujúcejších priestorov. Súčasné budovy dlhodobo nespĺňajú priestorové ani kapacitné potreby ministerstva. Nový prenájom zároveň poskytuje parkovanie pre väčší počet zamestnancov ako doteraz," uviedli z MŠVVaM.

Ako podotkli, nájomná zmluva predstavuje najvýhodnejšie ekonomické podmienky, ktoré štát v podobných podmienkach a v takomto rozsahu za ostatné roky uzatvoril. "Nájomná zmluva priestorov Spectrum Tower v Petržalke je podpísaná na 15 rokov. Finálna priemerná cena na uvedený počet rokov predstavuje 12,81 eura na meter štvorcový," priblížili. Ministerstvo školstva má podľa nich zároveň možnosť túto budovu odkúpiť.