Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Slovensko

Rezort školstva spúšťa projekt zameraný na vzdelávanie dospelých

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker (Hlas-SD). Foto: TASR Jaroslav Novák

Projekt bude podporený zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 4. júla (TASR) - Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR oznámilo spustenie nového národného projektu zameraného na podporu vzdelávania dospelých. Cieľom je vytvoriť dynamickú a prepojenú platformu, ktorá občanom umožní prístup k širokému spektru vzdelávacích programov a iniciatív. TASR o tom informovali z odboru komunikácie a marketingu rezortu školstva.

Národný projekt Systém individuálnych vzdelávacích účtov podľa ministerstva "predstavuje revolúciu v oblasti vzdelávania dospelých a prináša množstvo výhod pre jednotlivcov i spoločnosť ako celok".

Elektronická platforma individuálnych vzdelávacích účtov má slúžiť ako centrálny priestor, kde sa stretávajú individuálne požiadavky na vzdelávanie, ponuky kurzov a programov a iniciatívy zamerané na osobný a profesijný rozvoj.

Individuálne vzdelávacie účty sú podľa ministerstva navrhnuté tak, aby financovali vzdelávanie každého občana. "Tieto účty poskytujú ľuďom možnosť prevziať kontrolu nad svojou budúcnosťou prostredníctvom ďalšieho vzdelávania, pričom si môžu slobodne zvoliť obsah, miesto a formu svojho vzdelávania," dodali z ministerstva.

Projekt bude podporený zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Celková výška finančných prostriedkov pre podporu prvého z národných projektov smerujúcich k implementácii stratégie individuálneho vzdelávania dospelých je takmer 2,3 milióna eur.