Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva splatí časť dlhov nemocníc Sociálnej poisťovni

Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) prichádza na rokovanie vlády SR v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Úhrady pohľadávok budú zrealizované v prvej polovici augusta.

Bratislava 7. augusta (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v spolupráci s rezortmi práce a financií uhradí časť dlhu nemocníc voči Sociálnej poisťovni. Na úhradu podlžností po lehote splatnosti ku koncu júna 2022 je určených takmer 167 miliónov eur. Úhrady pohľadávok budú zrealizované v prvej polovici augusta. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu.

Priblížil, že ministerstvo pristúpilo k realizácii oddlženia istiny pohľadávok Sociálnej poisťovne na poistnom voči zdravotníckym zariadeniam na základe materiálu, ktorý vláda schválila ešte v decembri 2022. "Uhradené budú pohľadávky voči Sociálnej poisťovni, ktoré sú po lehote splatnosti k 30. júnu 2022, čo je v súlade s podmienkami schváleného materiálu. Celková suma určená na zaplatenie podlžností u zariadení v pôsobnosti rezortu je 166.845.258,24 eura," priblížila ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).