Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 5. júl 2024Meniny má Cyril a Metód
< sekcia Slovensko

Rozhlasovú zložku STVR bude viesť Roman Bomboš

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Bomboš pracuje v Slovenskom rozhlase od polovice 90. rokov, okrem moderovania a hudobnej dramaturgie sa venuje aj tvorbe scenárov podujatí a televíznych relácií.

Bratislava 1. júla (TASR) - Rozhlasovú zložku Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR) bude od pondelka viesť Roman Bomboš. Doterajší intendant Rádia Slovensko nahradí na poste riaditeľa Slovenského rozhlasu Ľuboša Černáka. TASR o tom informoval hovorca STVR Filip Púchovský.

"Ľuboš Černák sa funkcie vzdal na vlastnú žiadosť z osobných dôvodov, o čom informoval generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja, ten poveril od 1. júla vedením Slovenského rozhlasu Romana Bomboša," spresnil Púchovský.

Bomboš pracuje v Slovenskom rozhlase od polovice 90. rokov, okrem moderovania a hudobnej dramaturgie sa venuje aj tvorbe scenárov podujatí a televíznych relácií. Od januára 2023 šéfoval Bomboš rozhlasovému programu RTVS.

V pondelok 1. júla nadobudol platnosť nový zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Zákon mení kreovanie orgánov telerozhlasu. O voľbe generálneho riaditeľa bude rozhodovať deväťčlenná rada, bude mať i kompetenciu riaditeľa odvolať. Vzniká i nový poradný orgán rady - deväťčlenná etická komisia, ktorá bude dohliadať na dodržiavanie etických noriem novinárskej práce v STVR. Zákon takisto stanovuje povinnosť zabezpečiť programy zamerané na krajanskú komunitu v zahraničí, kvantifikuje aj povinný podiel vysielania regionálnych štúdií.