Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Slovensko

Rozsudok exšéfa Markízy Pavla R. v kauze Maják nádeje zrušili

Na snímke vpravo obžalovaný Pavol R. prichádza v sprievode príslušníkov zboru väzenskej a justičnej stráže na pojednávanie Mestského súdu Bratislava I v kauze Maják nádeje. Foto: TASR - Pavol Zachar

Pavol R. bol v minulosti právoplatne odsúdený na 19 rokov väzenia pre kauzu falšovania televíznych zmeniek.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 9. októbra (TASR) - Krajský súd (KS) v Bratislave zrušil rozsudok bývalého ministra hospodárstva a exšéfa televízie Markíza Pavla R., ktorého senát Mestského súdu Bratislava I uznal minulý rok za vinného z pokračovacieho trestného činu subvenčného podvodu v kauze neziskovej organizácie Maják nádeje. KS zrušil rozsudok pre nedostatočne vykonané dokazovanie a tiež preto, že súd prvého stupňa sa nevysporiadal s obhajobou. Rozhodnutie je právoplatné. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak. Upozornil na to portál noviny.sk.

"Krajský súd v Bratislave na neverejnom zasadnutí dňa 8. 10. 2024 o odvolaní obžalovaného rozhodol tak, že napadnutý rozsudok Mestského súdu Bratislava I. zo dňa 23. 11. 2023 zrušil v celom rozsahu a vec vrátil súdu prvého stupňa, aby opätovne konal a rozhodol," spresnil Adamčiak.

Podľa obžaloby mal Pavol R. ako riaditeľ neziskovej organizácie Maják nádeje v roku 2015 financovať muzikál Rómeo a Júlia z peňazí účelovo viazaných na činnosť azylového centra. Celkovo malo ísť o sumu prevyšujúcu 100.000 eur. Obžalovaný to považuje za lož, vinu odmieta.

Nezisková organizácia Maják nádeje vznikla v roku 2002 ako spoločný projekt bratislavského Starého Mesta a Nadácie Markíza. Azylové centrum sídlilo v budove na Karpatskej ulici v Bratislave.

Pavol R. bol v minulosti právoplatne odsúdený na 19 rokov väzenia pre kauzu falšovania televíznych zmeniek.